Click'n Tile HOE DOE JE HET

click n tile gebruiksaanwijzing

Zo simpel is het

Click'n Tile installeren is kinderspel. Mocht je echter twijfels hebben of het beste resultaat willen behalen, dan hebben wij de volgende handleiding gemaakt en aangevuld met video’s.

Na de video's hebben we alle vragen die we door de jaren heen hebben ontvangen verzameld in onze FAQ.

Om het je makkelijk te maken hebben wij een YouTube playlist gemaakt waarin je kunt zien hoe eenvoudig het is om Click'n TileI te installeren. LINK
Bij Click'n Tile is het behalen van een goed resultaat iets bijzonders. Dus als je vragen hebt stuur ons dan gerust een MAIL

Van het begin tot het eind

 

 

 

 

 

 

Je kunt met een gerust hart de tegels van Click'n Tile uitproberen. Met het systeem kunt u kleuren en uitdrukkingen eenvoudig en gemakkelijk wijzigen. Je hebt geen vakman of speciaal vakmanschap nodig, want de tegels zijn eenvoudig aan en uit te klikken. Bovendien worden de tegels op een speciaal ontwikkelde steunplaat gemonteerd, waardoor voegen niet meer nodig is. Creëer je persoonlijke look met kleurgroepen die elkaar aanvullen en verwissel ze voor nieuwe sferen en patronen.

FAQ

Naar welke landen verzendt Click'n Tile?

Vanuit ons magazijn in Denemarken leveren wij in de hele EU, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland, Groot-Brittannië, Turkije, Canada, Mexico, VS, Filipijnen, Japan, China, Maleisië, Singapore, Thailand, Australië, Argentinië, Brazilië en Chili.
Via onze wederverkopers leveren wij aan IJsland, de Faeröer Eilanden en Groenland.

Wat doe je als je een kleur wilt zien?

U heeft de mogelijkheid om de tegels per stuk te kopen en zo de gewenste kleuren in uw eigen huis te ervaren. Als u tegels alleen per stuk koopt, wordt de transportprijs aanzienlijk verlaagd.
Daarnaast is iedere afbeelding in onze webshop voorzien van een NCS-code. De NCS-code is de kleurstandaard in de verfindustrie. Als u de code in https://www.ncscolorguide.com invoert, kunt u de kleur in groter perspectief zien. Wees echter voorzichtig, want het kalibreren van uw scherm kan de kleurperceptie veranderen.

Waar kan Click'n Tile worden gebruikt?

Click'n Tile kan overal gebruikt worden, zolang het maar niet in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld in de douchenis), op de vloer of buiten is.

Hoe groot is elke tegel en hoe dik is deze in totaal (inclusief montageplaat)?

Click'n Tile-tegels zijn verkrijgbaar in twee versies. Een tegel van 10x10 cm en de metrotegel, de tegel van 13,3x6,6 cm. De dikte van de tegel inclusief montageplaat en lijm bedraagt ​​ca. 8,2 mm.

Kan ik 10×10 en de metrotegel combineren?

Dat is eenvoudig. De lengte komt overeen met 3 stuks. Metrotegels voor 4 stuks 10×10 tegels, en de hoogte is gelijk aan 5 stuks. Metrotegels ook voor 4 stuks van 10 x 10 tegels.

Kan de montageplaat op normale tegels worden verlijmd?

Ja, de montageplaat kan worden verlijmd op geglazuurde tegels, ruwe tegels, hout, profielplaten, geverfde, gestoffeerde, vilten en ruwe muren. Het enige waar u voor moet zorgen is dat de ondergrond stabiel (niet los) en schoon is. Hoe ruwer/oneffener de ondergrond, hoe meer lijm je gebruikt. Vergeet niet dat het resultaat niet beter zal zijn dan het substraat.

Hoe verwijder ik overtollige lijm?

Als je de montageplaat wilt verwijderen, zit er hoogstwaarschijnlijk nog lijm op de muur. De lijm kan met een mes worden verwijderd, waarna de muur moet worden geplamuurd en geverfd.

Kan ik de achterplaat met dubbelzijdige tape monteren?

Dat kan en de tape is verkrijgbaar in onze webshop.
Het “zwakke element” van dubbelzijdig plakband is niet de tape, maar het oppervlak van de muur. Bij montage op een geschilderde muur adviseren wij daarom om de montageplaat met een nietpistool stevig in de hoeken te bevestigen.

Wat doe ik met gewrichten?

Click'n Tile heeft geen voegen en is daardoor eenvoudig te verwijderen. Als je de tegels vanaf de zijkant bekijkt, zie je dat ze goed tegen de montageplaat aansluiten, maar ook dat er aan de bovenkant een scheurtje van 1,2 mm zit.

Kan Click'n Tile in een supermarkt worden gebruikt?

Ja, maar aangezien de Deense Voedselautoriteit bepaalt dat “eieren in productieruimtes of -ruimtes bedekt moeten zijn met een glad materiaal dat waterdicht en afwasbaar is”, moet de opening tussen de tegels worden opgevuld met sanitaire siliconen- of epoxyvoeg.

Hoe moet ik de tegels wassen?

Met gewone universele reiniger. Het wordt niet aanbevolen om schuurmiddelen te gebruiken, omdat deze het oppervlak polijsten.

Kunnen de tegels tegen de vaatwasser?

Ja, behalve dat de temperatuur onder de 42 graden ligt. Als alternatief raden wij aan om ze in een kussensloop te doen en ze in de wasmachine op 30-40 graden te wassen.

Zijn de tegels bestand tegen de hitte van een kookplaat?

Ja dat kan. Als je een gaskookplaat hebt, zorg er dan voor dat er minimaal 3 cm ruimte is tussen de rand van de kookplaat en het kookgerei en de tegels.

Hoe worden de tegels gesneden?

Met normale 10 cm. snij doos. Als je veel tegels moet zagen, kun je ook een decoupeerzaag, cirkelzaag of verstekzaag gebruiken.

Waar zijn de tegels van gemaakt?

De tegels zijn gemaakt van ABS-plastic (hetzelfde plastic dat wordt gebruikt voor LEGO-stenen) en omdat ABS-plastic de fantastische eigenschap heeft recycleerbaar te zijn, hebben we een retoursysteem opgezet waarbij je een borg kunt betalen. Je kunt overtollige tegels terugkrijgen.

Hoe stabiel zijn de kleuren?

Tijdens onze tests hebben we geen kleurverandering in de loop van de tijd waargenomen, maar theoretisch zou dit kunnen gebeuren. Bovendien kunnen er minimale kleurvariaties optreden van productieorder tot productieorder.

Wat moet ik doen als er een stopcontact aan de muur zit?

 

Je verwijdert het stopcontact en bevestigt de draden, lijmt de montageplaat erop en knipt het gat uit. De tegels worden op maat gesneden voordat de fitting teruggeplaatst kan worden. Een klein trucje is dat je met schakelschroeven het stopcontact of de schakelaar naar de inbouw- of frontdoos kunt vastschroeven. Anders raden wij u aan om onze YouTube-film te bekijken.
Houd er rekening mee dat alleen een bevoegde elektricien een stopcontact kan verwijderen/vervangen en dat het stopcontact zich aan de buitenkant van de tegels moet bevinden.

 

Kan ik achteraf planken of haken aan de Click'n Tile wand hangen?

Ja, natuurlijk moet je er wel aan denken om een ​​klein gaatje in de tegel en de montageplaat voor te boren. De schroef moet aan de achterwand bevestigd blijven.

Hoe lang duurt de installatie?

Montageplaat is verkrijgbaar in twee versies 90×60 cm en 180×60 cm. Het plaatsen van een montageplaat duurt ongeveer 15-30 minuten. Hoe lang het duurt om de tegels te leggen, is afhankelijk van ieder individu. Als er tegels gezaagd moeten worden, duurt dit ongeveer 2 minuten per tegel, afhankelijk of u gebruik maakt van een zaagbak of een verstekzaag.

Hoeveel moet ik bestellen?

Bereken uw gebied. De kleine montageplaat is 0,54 m2 en de grote is 1,08 m2. Per 1 m2 moeten 100 stuks tegels van 10×10 of 120 stuks worden gebruikt. Metrotegels en 0,5 liter lijm.

Wat als de muur vervilt/gepleisterd is?

Indien de muur vervilt of gepleisterd is, dient u de muur eerst te gronderen met Microdisperse, ook wel gipsprimer genoemd. Microdisperse zorgt voor een optimale hechting en geeft het oppervlak een uniform absorptievermogen.

Kun je direct printen?

Ja, u heeft de mogelijkheid om uw persoonlijke motieven op de tegels te laten drukken. U kunt een e-mail sturen naar info@behangfabriek.com , die u door het hele proces begeleidt.

Hoe zit het met kalk?

Als u de tegels gebruikt waar kalkaanslag aanwezig is, raden wij u aan een kleine spuit te gebruiken waarin u citroenreiniger met water 1:10 mengt. De mengverhouding is echter afhankelijk van het reinigingsmiddel. Als je de tegels achteraf wilt reinigen, gebruik je gewoon de spuit. Hierdoor kan het reinigingsmiddel werken en wordt tegelijkertijd het milieu ontzien.

 

 

 

 

 

 

© 2015 - 2024 Behangfabriek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel